Branding

KineticDesign // mobiel vriendelijkonline goed vindbaarmodern designcomfortabel totaalpakketvriendelijk supporteenvoudig beheer

Huisstijl

Een huisstijl is als het ware de visuele identiteit van een bedrijf. Belangrijke elementen van een huisstijl zijn: Naam, logo, kleurenpalet en lettertype. Al deze elementen worden door ons consistent gebruikt in alle uitingen. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijk je website, visitekaartjes, briefpapier (gedrukt en digitaal) en visuals voor social media.

Logo’s

Een logo is een eerste indruk en zoals je weet een eerste indruk maak je maar een keer. De eerste indruk bepaald vaak of iemand verder met je wilt. Het is duidelijk, een professionele logo is een essentieel onderdeel van de branding. Logo’s zijn er in velen stylen, een symbol, naam in mooie lettertype of een combinatie van kleuren. Een goed logoheeft vaak de volgende eigenschappen. Het logo is uniek. Er zijn niet teveel elementen toegevoegd. De kracht zit hem vaak in de eenvoud en herkenbaarheid, “Less is more”.

Visitekaartje

Als je wilt dat potentiële klanten jou niet vergeten, zorg dan dat je een goede indruk achterlaat met je visitekaartje. Bij de vormgeving van een visitekaartje zijn een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. Althans, als jij je wilt onderscheiden en op wilt vallen.

Een visitekaartje moet passen bij de huisstijl van je bedrijf en het bedrijfslogo moet zo gepositioneerd worden dat deze volledig tot zijn recht komt. Een visitekaartje bevat essentiële gegevens, niets meer en niets minder. En in sommige gevallen kun je een functie toevoegen of een combinatie met een afsprakenkaartje maken.

KineticDesign Branding

  • Visie: We zetten samen op een rij wie je klanten en relaties zijn, wat voor uitstraling je bij die doelgroep vindt passen en welke boodschap je wilt uitdragen. KineticDesign helpt je graag dit helder te krijgen en je op de goede spoor te zetten.
  • Design: Fris, vernieuwend en een gezonde doses lef. Deze eigenschappen zorgen voor creatieve, moderne ontwerpen welke helemaal aansluiten bij de huidige tijd.
  • Beheer: KineticDesign zorgt ervoor dat de richtlijnen betreffende huisstijl zijn vastgelegd in een (digitaal) huisstijlboek. Uiteraard ordenen we alle sources-files en slaan ze overzichtelijk op. Je huisstijl is binnen een handomdraai digitaal toepasbaar.
  • Visuals: Een exclusief social media kit. Visuals voor Facebook, Twitter, Instagram. Denk bijvoorbeeld aan profielfoto’s en omslagfoto’s.
  • Budget: Het leveren van een “kick-off” pakket. Uitgebreid genoeg voor een beginnende ondernemer met een beperkt budget. Zeer geschikt voor ZZP’ers.
Met alleen een mooie logo heb je nog geen volwaardige huisstijl. Dit is niet voldoende om je klant goed te laten zien wie je bent en wat je wilt uitstralen. Je wilt je klant aanspreken, zichtbaar en herkenbaar zijn. Het ontwikkelen en doorvoeren van een goede huisstijl is voor een groot als klein bedrijf onmisbaar. KineticDesign helpt je graag met een unieke, duidelijke en professionele huisstijl. Wij zorgen ervoor dat jouw bedrijf opvalt en herkenbaar is.

Het maken van een professionele logo, huisstijl en visitekaartje is niet eenvoudig, gaat veel tijd in zitten en je moet over bepaalde software beschikken om er überhaupt een te kunnen ontwerpen in alle juiste bestandsformaten. Geef je het logo ontwerpen voor je bedrijf liever uithanden en/of heb je advies nodig? KineticDesign helpt je hier graag bij.